I et stadig mer digitalisert samfunn åpner det seg et enormt mulighetsrom. Dette gjelder både på det private plan, men også når det kommer til arbeid og gründervirksomhet. Det finnes i dag en hel del digitale forretningsideer og modeller, og flere og flere har blitt såkalte «digitale nomader. Det vil si at de utelukkende arbeider på nett.

I tillegg kan man i dag få tak i så å si alt man har lyst på på nett. I dag kommuniserer vi digitalt, vi handler digital og vi arbeider digitalt. I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de digitale mulighetene som har oppstått som følge av den teknologiske utviklingen de siste tiårene, som med eksepsjonell hastighet skjer også den dag i dag.

Kjøpe snus på nett

Nå er ikke snus verdens sunneste produkt, men det har seg i hvert fall sånn at man kan handle snus på nett. For de som snuser gjør dette at man kan bestille større partier med snus som er billigere enn den man får kjøpt i butikken. Gjennom å kjøpe snus på nett kan man selv bestemme hvor mye man vil kjøpe, og man kan kjøpe såpass mye at man slipper å dra på butikken hver dag for å kjøpe seg en ny boks.

Det har seg nemlig sånn at mange av de som snuser bruker en hel boks med 24 snusposer hver eneste dag. På denne måten kan man både spare seg noen kroner og man slipper unødvendige turer på butikken. Internettet har sine fordeler!

Gaming

Flere og flere spiller digitale spill. Dette er spill på telefon, PC eller spillstasjoner som PlayStation og XBOX. I dag finnes det til og med ganske mange som har gaming som jobb. De er med i et lag og spiller i ulike ligaer og turneringer. Mange har den siste tiden fått opp øynene for gaming, også næringslivet. Mennesker med gaming-erfaring er i dag mer attraktiv i arbeidsmarkedet enn noen gang tidligere.

Arbeidsgivere har sett at gaming lærer de som spiller en del egenskaper og ferdigheter som det er et enormt behov i mange bedrifter. Derfor headhuntes gjerne kjente gamere til ulike jobber innen for eksempel programmering. Spennende!

Forretningsideer på nett

Som nevnt innledningsvis finner det mange som er såkalte «digitale nomader» og starter egne firmaer som kun drives digitalt. Det kan for eksempel være å skrive artikler på nett, drive med affiliatemarkedsføring eller jobbe med dropshipping. Å ha eget digitalt firma gir deg muligheten til å jobbe når du vil, hvor du vil og hvor mye du vil. Det skal likevel nevnes at det trengs mye arbeid til for å kunne ha dette som fulltidsjobb.

Det finnes mange meninger knyttet til den digitale utviklingen vi har sett de siste årene. Det er derimot lite tvil om at de digitale mulighetene er mange!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *