I de aller fleste sammenhenger vil en bærbar, eller til og med bare et nettbrett eller mobil, være nok. Stasjonære systemer har likevel beholdt en sterk posisjon blant gamere. Dette henger selvfølgelig i stor grad sammen med at det er spill som hele tiden flytter grenser for hva som er mulig, og det er helt enkelt vanskelig å presse nok kraft inn i et begrenset format. Likevel har også bærbare alternativer blitt så kraftfulle at mange gamere seriøst kan vurdere dette.

Det aller første man bør vurdere er hvilke spill som er relevante. Hvis man for eksempel bare skal spille litt Minecraft eller PUBG, kan mange forskjellige bærbare være gode nok. Dedikert grafikk og mye minne er alltid en fordel, men det er ikke nødvendig å gå for en ekstremt gaminglaptop. I tilfelle planen er å kjøre de aller nyeste spillene i høy oppløsning, mye detaljer og rask oppdatering av skjermen – da blir situasjonen en helt annen. Det er ikke mulig å gi et fasitsvar på hva som er det beste alternativet, men som en tommelfingerregel vil det altså være mer relevant med en bærbar til enklere spill og en stasjonær til de mer krevende titlene.

Det finnes bærbare med helt ekstrem ytelse, som er laget spesielt for spill. Disse kan i noen tilfeller nesten matche stasjonære maskiner med omtrent samme spesifikasjoner – men både pris og kjøling vil være en utfordring sammenlignet med stasjonære. Hvis penger ikke er noen begrensning kan dette likevel være veldig spennende alternativer. Noen åpner til og med ekstra åpninger for vifter og kjøling når laptopen brettes opp. Kanskje ikke den mest diskret løsningen, men skikkelig høy gaming-faktor.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *