Det skjer mye spennende innenfor strømming om dagen, selv om Googles Stadia ikke ble noen umiddelbar suksess. En teknologi som vi definitivt kommer å se mer av i fremtiden er strømming fra egen konsoll. Det betyr at man helt enkelt kan strømme spill fra for eksempel en XBox One, eller etter hvert en Xbox Series X, til en mobiltelefon eller annen enhet.

Microsoft er allerede i gang med testing av sin Xbox Console Streaming, men her vil det garantert skje ekstremt mye i tiden som kommer. På en måte er det fornuftig å bruke den eksisterende maskinvaren i en konsoll som kunden har kjøpt, men på sikt er det vanskelig å si hvor grensen går mellom spill som kjører lokalt og spill som kjører i skyen. Dette skyldes også at de fleste spill har noen form for flerspillerdel, og da kan det være enklere å kjøre alt på et sted.

Så langt tester Microsoft ut lokal strømming, på samme nettverk som konsollen, men fremover vil vi helt garantert se løsninger der man kan ta med spillet på farten. Da vil det for eksempel være mulig å spille hjemme, og så med et tastetrykk fortsette med mobilen på bussen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *