Mot slutten av 2020 skal det dukke opp både en ny Xbox og en ny PlayStation. Akkurat nå ser det ut som at Microsoft ligger godt an til å fylle disse forventningene, med tanke på at de allerede har vist opp nesten komplette eksemplarer av den kommende konsollen. Sony er ikke like langt i løypa, i hvert fall ikke offisielt. Samtidig er det helt sikkert at de kommer å kjempe for å rekke å lansere omtrent samtidig som Microsoft, for å unngå å gi hovedrivalen et forsprang. I mellomtiden tar Nintendo det relativt rolig, etter å ha lansert sin Nintendo Switch Lite.

Ikke revolusjon, men evolusjon

Både Sony og Microsoft vil selvfølgelig prøve å fremstille sine kommende konsoller som fullstendig revolusjonerende og nyskapende. Likevel er det ikke så enkelt virkelig å lage noe helt revolusjonerende, sammenlignet med hva som skjedde for eksempel i forbindelse med lanseringen av den aller første PlayStation. Det faktum at både Microsoft og Sony benytter nesten helt like løsninger fra AMD i sine konsoller sier en god del om hvor standardisert utviklingen egentlig er. Det er også mange som mener at neste Xbox egentlig bare er en PC i en litt annerledes boks.

Samtidig betyr det selvfølgelig ikke at den neste generasjonen konsoller blir kjedelig. Med tanke på at det er en stund siden forrige generasjon ble lansert, vil både Xbox Series X og PlayStation 5 kunne by på en god del bedre ytelse sammenlignet med hva vi har i dag. Overgangen til SSD som standard vil for eksempel gjøre at mange spillere vil oppleve raskere oppstart i mange spill. Så langt kjenner vi ikke til alle detaljer om grafikken fra AMD, men forhåpentligvis vil den også åpne opp for en god del bedre grafikk på konsoll.

Kjøpe med en gang eller vente?

Uansett om man skal kjøpe en bil, en TV eller en spillkonsoll, så er det sjelden lurt å kjøpe med en gang ved lansering. Prisene vil nesten alltid reduseres i løpet av ikke alt for lang tid. Hva som skjer i forbindelse med lanseringen av Xbox Series X og PlayStation 5 er vanskelig å forutse, og det er også i stor grad avhengig av om begge selskapene klarer å lansere samtidig. Det kan lønne seg å vente litt ut i 2021 før man slår til.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *