Har du ikke hørt om RGB? Da er du garantert ikke en ekte gamer. Kort fortalt handler RGB om forskjellige fargeeffekter som bygges inn i datautstyr, og i dag er det mulig å få praktisk talt alt utstyr med noen form for ekstra farger.

RGB står for Red Green Blue, eller selvfølgelig Rød Grønn Blå på norsk. Det handler om at disse fargeeffektene ikke bare er låst til en gitt farge, men kan forandres og pulsere i forskjellige mønstre. Det finnes en mengde forskjellige varianter i forhold til dette, med alt fra svært enkle flerfargede løsninger til helt ekstreme kombinasjoner og mønstre.

Mange tastaturer og mus har RGB, sammen med alt fra hodetelefoner til stoler og musematter. Det er likevel internt i kabinettet til stasjonære PC-er som RGB virkelig har tatt av fullstendig. Denne trenden forutsetter selvfølgelig at man har et kabinett som er mer eller mindre gjennomsiktig, og det er blitt stadig vanligere med glass på en eller flere sider. Samtidig er glass ikke helt optimalt med tanke på ventilasjon, og det er viktig at det finnes plass for luft både inn og ut av kabinnettet.

Selv minne og SSD kan leveres med RGB, men det er med vannkjøling at man virkelig kan få en skikkelig imponerende effekt. Med vannledninger i forskjellige farger blir gaming-maskinen virkelig imponerende. I helt gjennomførte løsninger finnes det også en egen RGB-kontroller som styrer alt lys, og som da selvfølgelig kan programmeres til å vise praktisk talt uendelig antall forskjellige effekter.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *