Det er mange hobby-gamere som strømmer spilløktene sine, og det har utviklet seg et helt eget marked for produkter som er spesielt tilpasset dette markedet. Det er kanskje noen som tror at det er nok med en vanlig gaming-PC og kanskje et webcam, men hvis man virkelig skal levere et profesjonelt produkt er det en god del flere ting som må være på plass.

  • Noe av det aller viktigste i et strømmeoppsett er et screen capture-kort. Det kan være enten et internt kort i en PC som koder og sender grafikken fra PC-en, eller et kort eller enhet som kan kobles til en spillkonsoll via HDMI. Denne videostrømmen sendes så videre til for eksempel YouTube, Twitch eller Mixer.
  • En god mikrofon er selvfølgelig viktig. De fleste hodesett til gaming har en innebygget mikrofon, men det kan lønne seg å gå for en litt mer profesjonell mikrofon med god reduksjon av bakgrunnsstøy.
  • Det er også nødvendig med et godt webcam, og det er store forskjeller i kvalitet mellom de aller rimeligste og litt mer forseggjorte kameraer. I de aller fleste tilfeller skal videoen sendes i relativt begrenset format, det er tross alt spillet som er i sentrum, men det er likevel greit med et kamera som gjør at man ser så godt ut som mulig.
  • Det er lett å glemme skjermene. Hvis det skal være mulig å både spille og administrere strømming samtidig er det nesten helt nødvendig med to eller flere skjermer. Da kan minimum én skjerm være dedikert til spillet, og den andre skjermen kan benyttes til å overvåke strømmen, svare på kommentarer og lignende.

Avhengig av ambisjonsnivå finnes det andre tilbehør som kan være praktiske, som for eksempel egne tastatur for miksing av innhold og raske bytter av video- eller lydstrømmer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *